24.12.14

X-MAS RECEPT | CHOCOLATE MOUSSE


Deze keer geen kerst outfit of make-up look maar een lekker recept! Ik koos voor een lekkere chocolade mousse want wie houd daar nou niet van?

IngrediĆ«nten: 
- 100 ml water, - 50 gram suiker, - 200 gram pure chocolade.
- 2 eidooiers, - 300 ml slagroom.
- Poedersuiker,  -Witte en pure chocolade (in reep vorm) voor garnering.
- Rode bessen ter garnering.
 
Bereiding
Hak de chocolade fijn. Verwarm de suiker samen met het water tot de suiker is opgelost. Roer met een garde de chocolade erdoor tot deze volledig is opgelost. Klop ondertussen de eidooiers zo’n 4 minuten. Voeg het chocolademengsel bij de eidooiers en blijf kloppen tot deze op kamertemperatuur is.
 
Klop 200 gram slagroom tot yoghurt dikte en spatel door het chocolademengsel. Schep de massa in een spuitzak en verdeel over de glaasjes (kan ook met een lepel). Zet de glaasjes minimaal 2 uur in de vriezer.
 
Klop de overige 100 gram slagroom niet te stijf, breng op smaak met poedersuiker en een klein scheutje rozenwater. Schep de slagroom op de bevroren parfait, verdeel een paar rode bessen erover. Schraap met een mesje wat chocolade van de pure en witte chocolade reep en maak het toetje af met het schaafsel
 
En klaar is jouw perfecte kersttoetje!
 
Kisses, Isa

 

2 opmerkingen: